Dit zijn dé trouwtrends van 2022

Gepubliceerd op 3 februari 2022

Ga jij in 2022 het ja-woord geven? Ge-wel-dig! Misschien heb je het al helemaal uitgedacht, van je gastenlijst en de kleur van de bloemen tot de bruidstaart en je huwelijksreis. Zo niet, laat je dan heerlijk inspireren door deze blog. Isabelle van den IJssel, weddingplanner, doet dé zeven trouwtrends van 2022 uit de doeken.

#1. Tiny wedding

Alles met ‘tiny’ ervoor is tegenwoordig hip. Na tiny house en tiny garden volgt nu de ‘tiny wedding’. Trouwen met alleen de mensen om je heen die het aller-, aller-, allerdierbaarst voor je zijn. In het bijzijn van slechts twintig tot vijftig personen verklaren jullie elkaar de liefde. Om vervolgens met iedereen lang te tafelen. Kwaliteit boven kwantiteit. En ja, corona heeft dit wel een beetje in de hand gewerkt.

#2. Knalfuif

Tegelijkertijd zie ik een enorme toename van grote trouwfeesten. Het lijkt paradoxaal, maar het één sluit het ander niet uit. Waarom niet starten met een intieme ceremonie en eindigen met een knalfeest? Het mag eindelijk weer! Na twee jaar alles te hebben uitgesteld, hebben veel bruidsparen geld kunnen sparen om flink uit te pakken. Van kleding en entertainment tot styling en livemuziek.

#3. Het mooiste weekend van je leven

Waarom maar één dag feest als het ook twee dagen kan? Maak van de mooiste dag van je leven het mooiste weekend van je leven. Een weekendbruiloft is helemaal in. Je hebt alle tijd om lekker lang te borrelen, te tafelen, te feesten tot diep in de nacht en de volgende dag na te praten bij het ontbijt. Na twee jaar beperkt contact met vrienden en familie is iedereen wel toe aan quality time.

#4. Het liefdesverhaal centraal

Het lijkt alsof iedereen dit jaar gaat trouwen. Herken je dat? Maar je wilt natuurlijk geen dertien in een dozijn-bruiloft. Dan zit er maar één ding op: maak het zo persoonlijk mogelijk. Ik zie dat steeds meer stellen hun bruiloft helemaal in het teken van hun unieke liefdesverhaal zetten. Bijvoorbeeld met een vader of een oom als babs, projectie van foto’s, zelfontworpen ringen en persoonlijke bedankjes. Lang leve jullie liefde.

#5. Groen, groener, groenst

Werken met lokale leveranciers, decoratie die hergebruikt kan worden, een tweedehands trouwjurk en een vegan bruidstaart. We houden er allemaal een steeds bewustere leefstijl op na. Heel logisch dat we dat terugzien bij bruiloften. Ook helemaal in het straatje van Fier Bussum. Heb je ons foodbook met vega- en vegangerechten al gezien?

#6. Technologie als beste vriend

Ook bruiloftenland wordt steeds meer overgenomen door technologie. Oma’s en buitenlandse vrienden die via een livestream je ceremonie kunnen bijwonen. Jullie initialen 3D-geprint in de trouwringen. Dj’s die een spectaculaire lichtshow geven. Fantastische, bewegende beelden geprojecteerd op de muren. En videografen die met drones geweldige overviews filmen van jullie trouwdag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Fier Bussum houden we er wel van!

 

#7. Winter wonder wedding

We schreven er al eens een blog over: het ja-woord geven in de winter. Naast dat het ontzettend gezellig is (lees: vuurkorven, fakkels, schapenvelletjes en glühwein), biedt het veel voordelen. In deze periode heb je alle keuze qua trouwlocaties, fotografen en dj’s. En vaak tegen een voordeliger tarief. Bovendien neemt het de stress van ‘als het weer maar goed is’ weg. Niet zo gek dat bruidsparen steeds vaker hiervoor kiezen.

 

Op zoek naar een trouwlocatie?

Leuk? Lees hier al onze blogs!