Ja, ik wil… een winterse bruiloft

Gepubliceerd op 7 september 2021

Vijf voordelen om te trouwen in de winter

Proosten op de liefde met glühwein. Een trouwboeket met prachtige winterbloemen. En een receptie in winterwonderland met knapperende vuurtjes. Trouwen in de winter is het nieuwe trouwen in de zomer! Maak van je bruiloft je eigen wintersprookje. Na het lezen van deze blog ben je om.

#1. De gezelligste bruiloft van het jaar

Fakkels bij de entree, zitjes met schapenvachtjes en kussentjes, warme drankjes en voldoende vuurkorven. Zie je het voor je? De warme, flakkerende vlammen werken verbindend en binnen no-time staan gasten die elkaar nog nooit gezien hebben, al handen warmend, met elkaar te kletsen. Kortom, een winterse bruiloft heeft niet veel nodig om een lekker sfeertje te creëren.

#2. Be different

“Weet je nog die bruiloft waar we tijdens de ceremonie allemaal chocolademelk met rum kregen?” Een bruiloft in de winter vergeet je nooit meer. Niet als Mr(s) & Mr(s) Married, maar ook zeker niet als bruiloftsgast. Simpelweg omdat het sowieso anders is dan al die andere bruiloften die ze al hebben meegemaakt.

#3. Geen zon? Lekker belangrijk

Menig bruidegom en bruid checkt al weken voor ‘de dag’ dagelijks de weersvoorspellingen. En maar hopen op een warme dag met een stralende zon. Gelukkig hoeven jullie je daar niet druk over te maken. Kou, sneeuw en ja, zelfs regen hadden jullie toch al ingecalculeerd. Geeft dat even rust.

#4. Opties te over

Drie maanden voordat je gaat trouwen je droomlocatie boeken in de zomermaanden? Vergeet het! Maar ga je trouwen in de winter, dan is dat vaak geen probleem. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het vastleggen van die te gekke fotograaf. En je familie en vrienden lopen ook niet tegen het probleem aan dat ze op jullie trouwdag nog een bruiloft hebben of met vakantie zijn.

#5. Goed voor je portemonnee

De maanden mei tot en met september is in trouwland het hoogseizoen. Kies je voor een datum daarbuiten, dan kan je bruiloft zomaar eens goedkoper uitvallen. Een trouw-dj moet misschien in de maand juni op een zaterdag kiezen uit drie huwelijken. In de maand januari staat hij er heel anders voor. Doe er je voordeel mee.

Trouwen bij een fort

Kijk dan eens naar Fier Bussum als trouwlocatie. Een heel fort exclusief voor jou! Ga je voor een ceremonie in de gewelven van de Poterne of onder de knusse stretchtent in de Forttuin? Onze eventprofessionals nemen alles uit handen om van jouw dag een onvergetelijk, winters sprookje te maken.


 

Leuk? Lees hier al onze blogs!