Antwoord op de 10 meest gestelde vragen van onze opdrachtgevers

Gepubliceerd op 14 februari 2023

Interesse in ons karakteristieke fort voor je zakelijke event? Om je direct te helpen, hebben we de meest gestelde vragen van onze opdrachtgevers op een rijtje gezet. Staat jouw vraag ertussen?

#1. Hoeveel gasten kunnen we uitnodigen bij Fier Bussum?

In onze forttuin is er ruimte voor 300 gasten. Wil je de optie houden om een plenair gedeelte binnen te doen, dan adviseren we om maximaal 120 personen uit te nodigen. Zo heb je de mogelijkheid om al je gasten onder te brengen onder onze safari stretchtent of in De Loods, mocht het gaan regenen.

#2. Welke ruimtes zijn er bij Fier Bussum?

Allereerst is er onze geweldige De forttuin, waar 300 gasten ruim kunnen staan. In deze forttuin staat een sfeervolle safari stretchtent, met plek voor 120 personen. Naast onze buitenruimte hebben we drie binnenruimtes: de warm ingerichte De Loods (120 personen), de gewelven van De Poterne (80 personen) en de intieme Kazematten (30 personen). Je huurt ons fort altijd exclusief.

#3. Voor welk type events is Fier Bussum geschikt?

Met een terrein van 25.000 vierkante meter, verschillende binnenruimtes, een grote stretchtent in de forttuin, eigen catering en goede technische faciliteiten kun je bij Fier Bussum veel kanten op. De locatie is fantastische voor personeelsfeesten, kick-off meetings, netwerkbijeenkomsten, borrels en diners. Bovendien is het vanwege karakteristieke fortwerken, groene omgeving en de exclusiviteit een gewilde locatie om te trouwen.

Bij ons kun je meedoen, meebeleven, ontspannen, het leven vieren, ondernemen, samenkomen, wijzer worden en het naar je zin hebben. Dat voel je, dat ervaar je en dat proef je! Je ziet het meteen. Van binnen en van buiten.

Wij staan voor maatwerk, originaliteit en de persoonlijke touch. Dit rijksmonument staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

 

#4. Welke activiteiten kunnen we organiseren?

Het terrein van 25.000 vierkante meter groen en verschillende fortwerken biedt veel mogelijkheden voor activiteiten. We hebben alle ruimte voor bijvoorbeeld actieve en sportieve teambuildingsactiviteiten. Liever iets informatiefs? Dan kan een voormalig fortwachter een rondleiding geven over het fort. En dankzij onze rustgevende setting, zijn we een ideale locatie voor bijvoorbeeld mindfulness of yogalessen. Onze accountmanagers trekken graag hun ideeënbus met activiteiten voor je open.

#5. Wie verzorgt bij Fier Bussum de hapjes en drankjes?

Bij Fier Bussum verzorgen we zelf de food & beverage van jouw event. Omdat we weten hoe belangrijk goede catering is, werken we samen met Michelinsterrenchef Dennis Huwaë. Onder zijn supervisie worden alle gerechten bereid. Hij begrijpt precies wat gasten nodig hebben. Onze catering loopt uiteen van ontbijt tot tussendoortjes en van diner tot late night snacks.

#6. We willen graag muziek draaien. Kan dat?

In de binnenruimtes is versterkte muziek, bijvoorbeeld van een dj of een band, toegestaan, tot 00.00 uur. Willen jullie ook buiten in de forttuin muziek, dan kan dat alleen onversterkt.

#7. Wat zijn de audiovisuele mogelijkheden?

Er is heel veel mogelijk. Wij hebben eigen technici in dienst die de locatie als hun broekzak kennen. Zij weten precies wat wel en niet werkt qua techniek en adviseren hier graag over. Heb je een idee waar onze technicus over twijfelt, dan gaat hij met je op zoek naar een verrassend alternatief. We hebben verschillende audiovisuele middelen in huis en werken daarnaast samen met een verhuurbedrijf, waar we onze handen voor in het vuur durven te steken.

#8. Welke mogelijkheden zijn er om de locatie aan te kleden?

Fier Bussum is een karakteristiek fort met veel groen. Op zichzelf al een prachtige locatie, die weinig aankleding nodig heeft. Om het nog iets feestelijker te maken, kun je bijvoorbeeld kiezen voor verse bloemen, extra sfeerverlichting of een bijzondere aankleding van de tafels. We hebben veel ervaring met decoratie en werken indien nodig samen met een vaste stylist.

#9. Hoe zit het met bereikbaarheid en parkeren bij Fier Bussum?

Fier Bussum ligt in het midden van Nederland en is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar. Treinstation Bussum-Zuid ligt op loopafstand. En vanaf de uitvalswegen A1 en A27 rijd je eenvoudig naar onze locatie. Bij het naastgelegen Spant, waar Fier Bussum onderdeel van is, is voldoende gratis parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

Een zakelijke bijeenkomst organiseren?

#10. Stel het wordt slecht weer. Wat zijn dan de mogelijkheden?

Gelukkig komt het niet vaak voor dat het een hele dag non-stop regent. Maar we hebben altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar een van onze binnenruimtes of bij lichte regen de stretchtent in onze forttuin te betrekken. Twee dagen vóór je event bepalen we samen met jou of we inzetten op binnen of buiten. Blijkt het op de dag zelf tóch om te slaan of op te klaren, dan springen we daar direct op in. Lees ook onze blog over de voorzorgsmaatregelen die we nemen om jouw event niet in het water te laten vallen.


Leuk? Lees hier al onze blogs!