Regen tijdens je buitenevenement?! Zó vlieg je dat aan!

Gepubliceerd op 18 maart 2022

Tjilpende vogels op de achtergrond, de wind door je haren en drankjes drinken in het zonnetje. Zo zie je jouw buitenevenement voor je. Maar dan staat er opeens een grijs regenwolkje bij de weersvoorspelling van de dag van je evenement. Balen! Gelukkig kun je heel wat voorzorgsmaatregelen nemen, zodat het niet in het water valt. Tips om met zo’n voorspelling om te gaan.

#1. Bereid je gasten voor

Laat je gasten tijdig weten dat het evenement buiten plaatsvindt, zodat ze hun kleding daarop af kunnen stemmen. Stuur een dag van tevoren nog een update met de weersverwachting en een kledingadvies. Dan weet iedereen wat hem of haar te wachten staat.

#2. Sla regenkleding in

Sla genoeg poncho’s en paraplu’s in om uit te delen. Vang je gasten met een paraplu op bij aankomst en bied gasten met open schoenen of hakken eventueel regenlaarzen aan. Weerzin tegen plastic poncho’s? Wij ook! Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten biologisch afbreekbare poncho’s te krijgen.

#3. Lang leve de tent

In een land waar je nooit van het weer op aan kunt, ben je niet de eerste met dit probleem. Meteen naar binnen gaan, daar zit je misschien ook niet op te wachten. Gelukkig hebben wij bij Fier Bussum een fantastische stretchtent die niets afdoen aan de sfeer. Die staat er in het hoogseizoen, periode ongeveer april t/m oktober. En omdat je Fier exclusief huurt, zit het gebruik van de stretchtent bij de locatiekosten inbegrepen. De tent is 10X18 meter. Geschikt voor 120 man borrelen of 80 man dineren.

#4. Voorkom modderpoelen

Niemand zit te wachten op glijpartijen in de modder. Bekijk dus van tevoren welk deel van het terrein het meest geschikt is qua ondergrond, zodat je gasten niet staan te soppen bij een buitje. Nergens een goede, harde ondergrond te vinden? Dan zijn er allerlei mogelijkheden om de ondergrond af te dekken.

#5. Kies je locatie bewust

Goed, bovenstaande tips zijn alleen van toepassing als het niet úren achter elkaar plenst. Komt het echt met bakken uit de lucht? Dan zit er niets anders op dan naar binnen te gaan. Kies voor een locatie waar dat mogelijk is. Bij Fier Bussum wijk je eenvoudig uit naar de karakteristieke Loods en de indrukwekkende Poterne om je evenement binnen voort te zetten.

 #6. Blijf flexibel

Het komt zelden voor dat het de hele dag regent. Zet je programma weer buiten voort zodra het kan. Je hebt niet voor niets voor een buitenevenement gekozen. Het vraagt wat improvisatie, maar een goede eventmanager kan heel snel schakelen. Zo kunnen je gasten alsnog die buitenbeleving krijgen en genieten van de frisse lucht en de vogeltjes. Piept er dan óók nog een zonnestraal door de wolken heen? Wat een cadeau! Dat gevoel wil je je gasten niet ontnemen.

Zin in een evenement in de buitenlucht?

Een evenement in de buitenlucht geeft je gasten energie, stimuleert de productiviteit en is lekker ongedwongen. Heb je onze blog met redenen om juist naar buiten te gaan al gelezen? We kijken heel graag met jou naar een mooie invulling van je buitenevenement. Bel 035 7504 705 of mail info@fierbussum.nl ons en we leiden je graag rond over ons exclusieve fortterrein, omgeven door 25.000 m2 groen.