Zo maak je je personeelsfeest persoonlijk

Gepubliceerd op 17 augustus 2021

Je wilt een onvergetelijk personeelsfeest organiseren om je medewerkers eens goed in het zonnetje te zetten. Dan kun je fantastisch entertainment, catering om je vingers bij af te likken en een adembenemende locatie regelen. Maar pas met een flinke scheut persoonlijke aandacht maak je écht indruk. Zorg ervoor dat je medewerkers zich gezien voelen. Tien tips om jouw personeelsfeest persoonlijk te maken.

 

#1. Uitnodiging op naam

Hoe leuk is het als je een mooie uitnodiging ontvangt in je brievenbus? Personaliseer de uitnodiging voor het personeelsfeest. Of zet er zelfs een persoonlijke notitie bij: ‘Leuk als je erbij kunt zijn, Sanne!’

 

#2. Personaliseer je speech

In je speech kun je natuurlijk de jaarcijfers opsommen. Maar waarom kies je er niet voor om aandacht te besteden aan de specifieke bijdrage van de afdelingen of medewerkers. Zij hebben de resultaten behaald.

#3. Vier jubilea

Is een medewerker vijf, tien of vijftien jaar in dienst? Chapeau! Je personeelsfeest is het uitgelezen moment om dat te vieren.

 

#4. Sta stil bij lief en leed

Een collega die vader of moeder is geworden, een medewerker die is getrouwd of iemand die afgelopen jaar een groot verlies heeft moeten verwerken. Sta als werkgever stil bij ingrijpende gebeurtenissen en toon je betrokkenheid.

 

#5. Toon foto’s

Toon op een groot scherm een loop van foto’s van het afgelopen jaar. Altijd leuk om jezelf voorbij te zien komen. En de herinneringen die foto’s oproepen, werken verbindend.

 

#6. Houd rekening met dieetwensen

Stel, je werkt ergens al jaren en bent veganist. Maar tijdens het personeelsfeest wordt hier geen rekening mee gehouden. Heel vervelend natuurlijk. Inventariseer als werkgever naar specifieke dieetwensen.

 

#7. Betrek je medewerkers in het programma

Hoe hilarisch is het als die collega van de klantenservice opeens super goed kan breakdancen of het Hoofd Financiën de sterren van de hemel zingt. Geef verborgen talenten een podium. Succes gegarandeerd.

 

#8. Maak teamfoto’s

Altijd leuk om te hebben: een foto van jouw team. Regel een fotograaf en een goede plek waar de foto’s genomen worden. Dan heeft iedereen ook meteen een herinnering aan het feest.

 

#9. Kies voor gastvrijheid

Een warm welkom, iemand die je de weg wijst en een gastvrouw die je een drankje aanbiedt als je met lege handen staat. Gastvrijheid zorgt ervoor dat je medewerkers zich gezien voelen. Selecteer je locatie daarop. Geen zin om verder te zoeken? Bij Spant zit het met die gastvrijheid wel goed.

 

#10. Persoonlijk afscheidscadeau

Na afloop gaan je medewerkers naar huis met een passend presentje. Bijvoorbeeld iets wat op symbolische wijze aansluit bij je bedrijf of bij de inhoud van de openingsspeech. Een kaartje eraan met een persoonlijke notitie maakt het helemaal af.

Wij helpen je graag!

Een persoonlijke touch geven aan je personeelsfeest kost tijd en energie. Maar het is het meer dan waard. Een van onze favoriete quotes, van leiderschapsdenker Simon Sinek: “When we take care of our people, our people take care of our business.”

Bij Spant barsten we van de ideeën en kunnen we bij alles helpen. Samen met jou zorgen we ervoor dat je medewerkers met een warm gevoel terugkijken op je feest. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Neem contact met ons op via sales@spant.org of 035 7504 705.

 


Leuk? Lees hier al onze blogs!