Zes eventtrends voor 2023

Gepubliceerd op 9 januari 2023

Ben jij al op de hoogte van de eventtrends van aankomend jaar? Onze accountmanagers zitten er bovenop en hebben een top zes voor je gemaakt. Trends vertellen alles over wat er speelt in de maatschappij en dus ook bij je gasten. Niet iets om zomaar aan voorbij te gaan dus. Welke voer jij door bij je event?

#1. Duurzaamheid is een must

Een event duurzaam organiseren is geen keuze meer, maar een must. En hierover verantwoording afleggen is dat ook. Het wordt steeds belangrijker om inzichtelijk te maken welke duurzame keuzes je maakt, gestaafd met harde cijfers en feiten. Lang leve de kritische sponsoren, gasten en sprekers. Bij Spant zijn we altijd koploper geweest qua duurzaamheid en weten we wat ervoor nodig is om de voetafdruk van jouw event te verkleinen.

 #2. Beleving, beleving, beleving

Aangezien we gewend zijn geraakt aan events digitaal bijwonen, wordt op de live locatie de beleving nóg belangrijker. Voor die beleving stappen je gasten in de trein, de auto of op de fiets. Huur een live band in op je personeelsfeest, verwelkom je gasten met entertainment, zorg voor smaakexplosies in je catering, stimuleer netwerken en organiseer een zeskamp tijdens je teambuilding. Prikkel alle zintuigen.

Wij geloven in de kracht van live ontmoetingen.

Elkaar in de ogen kijken. Elkaar de hand schudden.

Elkaar een drankje aanbieden en samen proosten. Live ontstaan de ontmoetingen die raken, verbinden, veranderen en groei brengen.

Voor jullie als organisaties en voor jou als mens.

Daarvoor bieden wij het podium. 

#3. Business meets pleasure

Iedereen is momenteel op zoek naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Jouw event kan je gasten daarbij helpen. Las energizers in, plan voldoende tijd tussen programmaonderdelen in om een frisse neus te halen, richt een chill-outruimte in, serveer gezonde hapjes en drankjes, en kies een locatie die je gasten gemakkelijk en in rust kunnen bereiken. Zo parkeer je bij Spant gratis voor de deur of maak je een wandeling vanaf het station.

#4. Warm welkom voor écht iedereen

De roep om meer diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid in onze maatschappij is groot. Ook eventorganisatoren zijn hiermee bezig. Is je event toegankelijk voor gasten met een beperking? Hoe divers zijn de sprekers op je evenement? En voorziet de catering in alle dieetwensen? Vragen die je jezelf en medeorganisatoren moet blijven stellen om écht een warm bad te zijn voor iedereen.

#5. Technologie blijft groeien

Registratietools, virtual reality, augmented reality, beacons, streaming… De technologische mogelijkheden voor events nemen nog steeds toe. De verschillende technologieën maken het bereik van je event groter, dragen bij aan de beleving of vergroten het gemak van je gasten. De toepassing hiervan blijft trending in 2023.

#6. Live is key, hybride vergroot je bereik

We hunkeren naar ontmoetingen, live events schieten als paddenstoelen uit de lucht. Maar, we willen een event ook vanaf de bank bij kunnen wonen. We willen het allemaal. Conclusie: hybride evenementen blijven bestaan. Dat vraagt flexibiliteit van jou als organisator. Kies voor een locatie waar je gemakkelijk kunt op- en afschalen en maak gebruik van technologische ontwikkelingen om je publiek thuis, onderweg en op locatie te bedienen.

Welke trends passen bij jou?

Bij Spant volgen we de eventtrends op de voet. Samen met jou bepalen we welke trends interessant zijn voor jou event en wat je nodig hebt om het door te voeren. Neem contact op met onze accountmanagers om een event te organiseren anno 2023.

NEEM CONTACT OP


Leuk? Lees hier al onze blogs!