Vijf ideeën voor een onvergetelijk winterevent in de buitenlucht

Gepubliceerd op 18 oktober 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We krijgen steeds vaker aanvragen om een feest of een bijeenkomst in de winter lekker buiten te organiseren. Warme schoenen, dekentjes voor het oprapen, vuurkorven om de handen aan te warmen, voldoende warme drankjes voor het grijpen en… gaan! Zo’n winters evenement heeft instant sfeer. En het leuke is, je kunt helemaal losgaan met decoratie en thema’s. We geven vijf ideeën om invulling te geven aan jouw buitenevent.

 

#1. Organiseer een winterfair

Tover het hart van je event om tot een winterfair. Verschillende stalletjes met glühwein, stevige soepen, warme chocolademelk, braadworsten… Met gezellige lichtjes, kerstbomen en vuurkorven waan je je even op een kerstmarkt in ons buurland. Organiseer je een personeelsbijeenkomst? Laat je medewerkers zelf hun kerstpakket samenstellen bij verschillende stalletjes.

#2. Steek de barbecue aan

Beeld je even in. Zitjes met kussentjes rondom houtkachels, voldoende knapperende vuurkorven, warme dranken in overvloed en dan die heerlijke geur van een brandende barbecue. Een winterse barbecue creëert een fijne ongedwongen setting. Lekker muziekje op de achtergrond en je gasten hebben volop de mogelijkheid om in beweging te blijven.

 

#3. Verwonder met een high tea

Een van onze favorieten is de winterse high tea. Denk aan verse, kruidige soepen, warme quiches, gegrilde groenten en een chocoladefondue met marshmallows en seizoensfruit. Uiteraard vloeit de thee rijkelijk. Je kunt ervoor kiezen om lange tafels met mooi tafellinnen, uitbundige bloemen, kaarsjes en verfijnd servies onder een knusse tent te zetten. Maar je kunt je gasten ook laten rouleren langs de verschillende gangen. Perfect als je hen wilt laten netwerken.

“Sommige opdrachtgevers zijn wat huiverig om hun event in de buitenlucht te organiseren. Zonde, want we zien juist dat de buitenlucht zorgt voor een bijzondere dynamiek. Het feit dat je niet alles kunt voorspellen en niet alles ter beschikking hebt, zorgt voor vrijheid. En dan ontstaan interessante gesprekken en verdieping. Uiteraard zorgt een goede eventmanager voor goede voorzorgsmaatregelen en een oplossing als dat nodig is.” – Marie-Louise Suk, accountmanager

#4. Zet je gasten aan het werk

De beste manier om de kou te trotseren: lekker actief bezig zijn. En daar hebben we allerlei ideeën voor. Wat dacht je van een workshop ijssculpturen maken of hout carven? Een wedstrijdparcours met boogschieten, bierpullen sjoelen en kerstballen schieten? Of ga je voor een kerstkaraoke en een winterse pubquiz? Plezier gegarandeerd.

 

#5. Verras met een cabaretvoorstelling

Theater in de buitenlucht heeft altijd iets magisch, toch? Zorg voor nog meer magie door het onderdeel te laten zijn van je winterevent. Organiseer bijvoorbeeld een cabaretvoorstelling met voldoende intermezzo’s om iets warms te drinken en te bewegen. Zolang je gasten er lekker warmpjes bij zitten en veel lachen, geef je hun een onvergetelijke herinnering.

 

Zin om de winter te omarmen met jouw evenement? Bij Fier Bussum heb je 25.000 m2 om het zo vorm te geven als je wilt. We zijn gek op creatieve ideeën, verzorgen de aankleding tot in de puntjes en verrassen je gasten met betoverende winterhapjes.

 


Leuk? Lees hier al onze blogs!