Trouwen in 2023: dit zijn de 7 trends

Gepubliceerd op 5 mei 2023

Het trouwseizoen staat in de startblokken. Dat betekent dat de telefoon van weddingplanner Isabelle van den IJssel van Belle Weddings roodgloeiend staat. Dagelijks spreekt ze enthousiaste bruidsparen en spart ze over hun wensen. Zij is dus als geen ander op de hoogte van de trends van dit seizoen. En deelt ze graag. De rode draad van dit seizoen: kiezen voor een bruiloft die laat zien waar je voor staat. Alles kan, alles mag.

#1. Unieke trouwlocaties

Trouwen in de grote achtertuin van je tante. Een stoere, houten schuur als decor. Of een historisch monument als setting voor je trouwdag. Bruidsparen kiezen steeds vaker voor locaties die breken met de norm. Dus geen kerk of stadhuis, maar een locatie die expressie geeft aan wie je bent en wat je belangrijk vindt. Fier Bussum is hier natuurlijk een prachtige voorbeeld van. Dit rijksmonument staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

#2. Less is more

Ik noemde het al bij de trouwtrends van 2022: ceremonies worden kleiner. Deze trend zet onverminderd door. Bruidsparen voelen zich vrij om vage kennissen, verre ooms en tantes en +1-en die ze niet zo goed kennen, van de gastenlijst te schrappen. Het resultaat? Meer persoonlijkheid, betrokkenheid en emotie in de ceremonie.

#3. Mobieltje uit

“We vragen je om je telefoon in je broekzak of tas te houden tijdens de ceremonie.” Het is een veelgehoord verzoek van ceremoniemeesters tijdens bruiloften. Dus als gast de ceremonie filmen met je telefoon, een selfie maken met de bruidegom of even snel een foto maken van de jurk van de bruid? Niet doen. De professionele fotograaf en videograaf zijn er om de bruiloft vast te leggen; je gasten om zich te verliezen in het moment.

#4. Terug naar de jaren 80

En dan nog iets over de jurk van de bruid. De trend van bohemian maakt plaats voor de jaren tachtig. Grote strikken, pofmouwen en volle rokken krijgen een herintrede. Zien we jou straks stralen in een jurk met ruches, patroontjes en veren?

#5. Kinderen zijn welkom

Het traditionele beeld van eerst trouwen en dan kinderen krijgen vertroebelt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om later in hun leven te trouwen. En ja, dan zijn er vaak al kinderen. En die moeten natuurlijk ook een topdag beleven. Kindvriendelijke bruiloften zijn daarom populair. Trouwlocaties die activiteiten organiseren voor kinderen, ruimte hebben voor een kinderbedje en veilig zijn om rond te rennen, hebben een dikke, vette streep voor. Fier Bussum is daarvoor heel geschikt!

#6. Liefde voor de natuur

Als ik de trends in trouwland doortrek, wordt de natuur steeds belangrijker voor ons. Elkaar het ja-woord geven tussen de bomen, op de hei of aan zee neemt toe in populariteit. Weg van de stadse prikkels. En in lijn met deze trend maken bruidsparen ook klimaatbewuste keuzes. Zo gaan veel bruidsparen voor decoratie van gerecyclede materialen, proberen ze verspilling te voorkomen en is lokaal en vegan voedsel eerder regel dan uitzondering.

#7. En de kleur is…

Viva magenta en digital lavender. Dat zijn de kleuren van 2023 en die ga je terugzien in uitnodigingen, bloemen en kleding van bruidsmeisjes. ‘Viva magenta’ is een rebelse, rijke en warme rode kleur. Een heldere kleur uit de natuur, die staat voor kracht. Het zachte, paarse ‘digital lavender’ symboliseert juist rust en sereniteit. De ‘niet-roze-niet-blauwe’-kleur wordt omschreven als genderinclusief.

Past Fier Bussum bij jou?

Bij Fier Bussum zijn we altijd op de hoogte van de laatste trends. Maar voor ons is het het allerbelangrijkst dat jullie de dag hebben van je dromen. En daarvoor zijn de mogelijkheden onbeperkt. Kom langs voor een rondleiding op ons karakteristieke fort en bekijk of je je hier als een vis in het water voelt.

Wil je een kijkje nemen op ons buitengewone fort?

Neem contact op met een van onze accountmanagers om de groene mogelijkheden te bespreken.

Stuur een e-mail

035 7504 705