Spant brengt drie power sprekers bij elkaar op de Dag van de Duurzaamheid

Gepubliceerd op 22 september 2016
 DVDD - lang

Duurzaam werken is één ding, maar uitleggen hoe en waarom je het doet, is een heel ander verhaal. Het is namelijk best wel een uitdaging om duidelijk te maken dat je duurzaamheid belangrijk vindt, als mens én als bedrijf, zonder terug te vallen in standaard kreten en clichés. Hoe je dat doet? Wij gaan de uitdaging aan!

Spant is een Co2-neutrale organisatie, omdat we geloven dat we op onze eigen manier een verschil kunnen maken in hoe we deze wereld behandelen. Dit klinkt misschien wat vaag, maar we kunnen het uitleggen. Het is een feit; zodra je begint met het maken van duurzame keuzes voor jezelf (of je bedrijf), maak je wel degelijk een verschil. Ga maar na, het is toch al geweldig als we slechts een paar van de 200.000 gasten die we op jaarbasis mogen ontvangen, kunnen inspireren om mee te doen aan onze duurzame instelling? Iedereen op zijn eigen manier, maar net even wat bewuster dan voorheen. Ook wij maken hier stappen in, want vorig jaar hoorden we verrassend genoeg pas voor de eerste keer over de Dag van de Duurzaamheid. Daar moeten we absoluut wat mee doen!

Duurzame pad bewandelen

Omdat we zelf het hele jaar door de meest uiteenlopende evenementen faciliteren, gebruiken we dit als uitgangspunt. We organiseren bovendien ieder jaar een relatie-evenement om met een gezellige club mensen het seizoen af te sluiten, wat perfect aan de Dag van de Duurzaamheid gekoppeld zou kunnen worden. Ons idee: laten we op deze dag de relaties van Spant breed uitnodigen, en het gesprek aangaan over duurzaamheid. Maar beter nog, laten we ondernemers zoeken die op een laagdrempelige manier kunnen vertellen over hoe zij het duurzame pad bewandelen. We denken als sceptische Nederlanders namelijk al snel dat we als individu of klein bedrijf toch geen verschil kunnen maken, maar elk bedrijf is ooit klein begonnen.

Bellen!

De eerste stap: bellen! In welk verhaal zijn wij zelf geïnteresseerd? En van wie? Met welke sprekers hebben onze gasten affiniteit? En…. wie wil meewerken? Nog nooit eerder zaten we zo in de rol van de organisator. Heel spannend, leerzaam en leuk. Dat dit onderwerp speelt bleek al heel gauw, want daar waar we verwachtten onze charmes flink in de strijd te moeten gooien, hadden we al heel snel drie prachtige sprekers verzameld. Drie power sprekers, van bekende en zeer succesvolle ondernemingen: Plastic Whale, Tony Chocolonely en ID&T. Vanaf het eerste telefoontje waren ze aan boord, en vol enthousiasme om mee te werken. Deze reacties gaven ons ook gelijk de laatste boost om er vol voor te gaan- we zitten op de goede weg!

En nu? Een jaar na de eerste brainstorm, vier maanden na het eerste contact met Tony Chocolonely en één dag na de laatste ronde met uitnodigingen, hebben we een volle zaal van ruim 250 gasten. 250 gasten, waarmee we heel veel zin hebben om zowel achterover te leunen en te luisteren, als prikkelende vragen te stellen en te discussiëren. En wat een geluk in ons leven, dat we daarna ook nog eens af kunnen sluiten met een lekker drankje en de heerlijkste gerechtjes die onze nieuwe chef-kok volledig duurzaam voor iedereen zal bereiden. We hebben er zin in.

Wordt vervolgd… in ieder geval op 10 oktober!


Leuk? Lees hier al onze blogs!

BLOGS