Ons nieuwe hoofd technische dienst in de spotlights

Gepubliceerd op 14 november 2022

Een man met passie voor zijn werk, die alles op alles zet om de techniek bij Spant tot het neusje van de zalm te maken. Dat is Mark Oosterveld (42), ons nieuwe Hoofd technische dienst. Vanaf de eerste ontmoeting klikte het. Tijd om de spotlights nu op hem te richten. Wie is hij en wat gaat hij doen?

“Als ik mijn carrière over zou kunnen doen, was ik gelijk als theatertechnicus aan de slag gegaan”, vertelt Mark. Jaren geleden startte hij bij wijze van hobby als geluidstechnicus bij een gospelkoor. Het bleek een schot in de roos te zijn. Wat later maakte hij de overstap van de buitensportbranche naar audiovisuele techniek.

Retourtje Ede

Iedere dag pendelt Mark heen en weer tussen Bussum en Ede, waar hij woont met zijn vrouw en twee tienerdochters.

“In eerste instantie vond ik het wat ver. Maar de combinatie van doordeweeks zakelijke events en in het weekend theatervoorstellingen maakt Spant uniek. Het is een uitdagende en dynamische functie. En toen ik hoorde dat er nóg een technicus is die dagelijks de oversteek van Ede naar Spant maakt, omdat hij het zo’n fijne werkplek vindt, was ik om”, zegt hij lachend.

Sterk technisch team

Als Hoofd technische dienst heeft hij een spilfunctie tussen de verschillende afdelingen en houdt hij zich bezig met alle overkoepelende technische zaken als planning, werkvoorbereiding en technische investeringen.

“Hoewel ik een meewerkend voorman ben, zorg ik altijd dat de doorgewinterde technici aan de knoppen zitten. Want ik wil voor geluid de beste geluidstechnicus en voor het licht de beste lichttechnicus”, legt hij uit.

“En ik heb het geluk dat er bij Spant zo’n sterk technisch team zat voordat ik erbij kwam. Zij werken er al jaren, hebben bakken met ervaring. Maar de afgelopen jaren moesten ze zich met veel meer bezighouden dan hun eigen specialisme. Die randzaken neem ik nu van hen over. Ik ben met open armen ontvangen en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Persoonlijk contact

Organiseer je een event bij ons? Grote kans dat Mark je een hand komt geven of al in het voortraject kennismaakt met je.

“Als er technische uitdagingen zijn bij een event, zit ik samen met de accountmanager en de opdrachtgever om de tafel om alle wensen van minuut tot minuut te bespreken”, vertelt Mark, “Op de dag zelf ben ik er om te kijken of alles goed verloopt. Ik vind het heerlijk om mijn technische expertise in één functie te combineren met persoonlijk contact. Op die manier kunnen we de mooiste techniek leveren.”

Nog mooier

Naast de theatertechniek bij events en voorstellingen is Mark ook verantwoordelijk voor de facilitaire techniek in het pand, van de luchtbehandeling tot de noodverlichting. Mark: “Heel eerlijk, op dit moment ben ik wat overweldigd door alles wat er aanwezig en mogelijk is bij Spant. Ik moet mezelf de tijd geven om eerst het pand goed te leren kennen. Daarna ga ik kijken hoe ik Spant technisch nog mooier kan maken. Dan stop ik mijn energie echt in iets blijvends.”

Wil jij een technisch hoogstandje?

Bij Spant hebben we al meer dan vijftig jaar ervaring met podiumtechniek. Onze technici weten van de hoed en de rand. Is jouw event technisch een uitdaging? Wij pluizen het uit, maken een plan en fixen het. Neem contact op met een van onze accountmanagers om het samen op te pakken.