Haal het maximale uit je teambuilding

Gepubliceerd op 23 december 2021

We weten allemaal: teambuilding is belangrijk. Zeker in een tijd waarin er collega’s zijn die elkaar nog nooit live hebben gezien, vrijmibo’s al bijna twee jaar niet doorgaan en koffiezetapparaten hun rol als verbinder verliezen. We spreken Patricia Nederbragt‑Lammers, eigenaar van Fort Evenementen. Zij is expert op het gebied van teambuilding en heeft goede tips om het maximale uit je teambuilding te halen.

Leuk voor iedereen

Laat je bij het kiezen van een teambuildingactiviteit niet leiden door wat je zelf leuk vindt om te doen. Dat is Patricia’s eerste advies: “Kijk goed naar je bedrijfscultuur. Hoe ziet jullie vrijdagmiddagborrel eruit? Wat vindt men leuk? Baseer daar dan je activiteit op.”

Patricia vervolgt: “En daarbij is het bij teambuilding essentieel dat iedereen mee kan doen. Bij Fort Evenementen zorgen we ervoor dat, welke beperking je ook hebt, je een rol krijgt bij de activiteit. Geen mensen langs de zijlijn!”

Ga voor humor

“Ik geloof zeker dat je met een serieuze activiteit veel kunt bereiken. Maar met wat humor erin, breng je nog meer teweeg,” vertelt Patricia enthousiast, “Lachen maakt mensen los. En dat is nou net wat je wilt op zo’n dag.”

Wil je humor? Onderschat de invloed van de begeleiding hierin niet. “Een enthousiaste begeleider is het halve werk. Die kan mensen aansteken. En tegelijkertijd moet hij ook de boel in het gareel kunnen houden. Wij werken met hele ervaren mensen, die assertief zijn, een flinke dosis straatwijsheid hebben en er heel veel zin in hebben.”

Een fort als entourage van jouw evenement

Vanuit Fort Evenementen organiseert Patricia zakelijke bijeenkomsten, van een vergadering voor vier personen tot een bedrijfsuitje voor maar liefst zeshonderd medewerkers. De entourage? Prachtige forten, waar gasten op een subtiele manier kennismaken met geschiedenis. Hun streven? Bedrijven alles uit handen nemen en een geweldig evenement neerzetten. Patricia: “Forten hebben weinig toevoegingen nodig om een te gekke locatie te zijn voor een bijeenkomst. Zet een bos bloemen neer en je bent al heel ver.”

Lekker mixen

Iedereen herkent dat je bij een bijeenkomst van je werk toch de mensen opzoekt die je altijd al spreekt. Bij teambuilding wil je juist dat medewerkers mixen en elkaar op een andere manier leren kennen. Hussel de medewerkers daarom door elkaar bij de activiteiten.

“Dat kan al heel simpel door teams in te delen op hun schoenmaat”, legt Patricia uit, “Bij Fort Evenementen hebben we een tool bedacht waardoor we op basis van een vragenlijst mensen met een bepaald kenmerk aan elkaar koppelen. Aan hen de taak om vervolgens uit te zoeken wat ze gemeen hebben. Dan hebben ze meteen wat om over te praten.”

Blijf in de bubbel

Als medewerkers net een leuke activiteit hebben gedaan en lekker zijn gemixt, dan wil je die sfeer vasthouden. Een goede organisatie is daarbij van groot belang. “Als alles fijn in elkaar doorloopt, blijft de sfeer erin. Overigens is goed eten daarbij ook onmisbaar.”

Van plan om te verplaatsen naar een andere locatie gedurende de dag? Niet doen! “Vaak zie je dat medewerkers na een locatiewissel weer terugvallen op hun vaste clubje collega’s. Het is juist zo fijn als ze met hun kersverse team hun succes of verlies nog even kunnen evalueren onder het genot van een drankje. Blijf met elkaar zo lang mogelijk in de bubbel”, adviseert Patricia.

Relax en geniet

Je hebt enorm veel tijd gestoken in de organisatie van de dag. Alles tot in de puntjes doorgedacht. En dan is het zo ver… “Het enige wat ik kan zeggen is: geniet mee!”, zegt Patricia met klem, “Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van evenementen en weten wat we doen. Geef alles uit handen en relax.”

Goede vibe

Patricia over Fier Bussum: “Dit fort heeft een heel bijzonder plekje in mijn hart. Het is een van de eerste forten waar we activiteiten organiseerden. Er hangt een hele goede vibe. Een geweldige locatie midden in een woonwijk. Je waant je er afgesloten van de wereld. En het is prachtig hoe de geschiedenis hier op een subtiele manier aanwezig is.”


Leuk? Lees hier al onze blogs!