Een event met een culturele twist in vijf stappen

Gepubliceerd op 29 september 2022

Is jullie event na al die jaren toe aan wat vernieuwing? Of wil je je evenement in een bijzonder jasje steken? Wat dacht je ervan om het een culturele twist te geven? Dat geeft energie aan de organisatie en óók aan je gasten. Je opent ogen, zet alles in een ander daglicht en activeert. Met deze stappen krijgt jouw event een cultureel kleurtje.

# Stap 1: Bepaal je kleurenpalet

Start met het bepalen van een kunstzinnig thema. Dat is de basis; hier toets je alle onderdelen van je evenement aan. Een goed thema spreekt tot de verbeelding én sluit aan op de inhoud van je event. Wat thema’s ter inspiratie: ‘Een surrealistische blik op…’, ‘De architectuur van…’, ‘Kunst als inspiratie voor innovatie’ of ‘Wat een poppenkast!’.

# Stap 2: Het decor

Thema gekozen? Kies dan de juiste locatie van je evenement. Enorm bepalend voor het doorvoeren van je thema. Een museum, een rijksmonument, een architectonisch hoogstandje… Of ga je liever voor iets theatraals? Wees welkom in de pluche stoelen van Spant!

# Stap 3: Het woord is aan … 

Het thema inhoudelijk linken aan jouw organisatie? Ga op zoek naar een goede dagvoorzitter en sprekers, die een andere kijk geven op het product, de dienst of het onderwerp van jullie organisatie. Denk aan cabaretiers, regisseurs, innovatieve kunstenaars, spoken word artiesten of conservators. Ga nog een stapje verder door het podium te geven aan een toneelstuk op maat of een kunstenaar die en public iets creëert. Als theater met een lange geschiedenis trekken we graag ons artiestenbestand voor je open.

 

# Stap 4: Breng het in de praktijk

Laat je gasten tijdens break-outsessies zelf creëren. Met een groep een kunstwerk maken, een workshop improvisatietheater of de fijne kneepjes leren van fotografie… Er zijn verschillende bedrijven die workshops organiseren om creatieve denkkracht te stimuleren.

# Stap 5: It’s all in the details

Staan de grote lijnen, dan komen de details. Hoe beter je de details van je event uitwerkt, hoe groter de impact van je thema. Gebruik daarvoor alles wat je gast voorafgaand aan of tijdens je event ziet, hoort, proeft en ruikt. Laat de artiest bijvoorbeeld terugkomen op de uitnodiging met een sterke quote. Voer het thema door in de branding van je event. Of hang passende kunstwerken aan de wanden van de locatie.

 

Wij zorgen voor die culturele twist

Bij Spant hebben we een creatief team, dat graag met jou meedenkt over de uitwerking van je thema. Als gerenommeerd theater staan we midden in de culturele wereld en trekken we alle registers voor je open. Benieuwd naar onze ideeën? Neem contact op met een van onze accountmanagers.


Leuk? Lees hier al onze blogs!