De natuur betrekken in je buitenevent? Zo doe je dat

Gepubliceerd op 1 maart 2023

Buitenevents 1.0. Dat zijn de events die buiten plaatsvinden, maar niet veel meer zijn dan een binnenevent zonder dak boven je hoofd. Buitenevents 2.0. Dát zijn de events waar de natuur het event versterkt. Zingende vogels, frisse wind, prikkende grassprietjes… De elementen versmelten met het event. Wil jij een buitenevent 2.0? Lees dan deze zeven tips.

#1. Start met een meditatie

Grote kans dat je gasten bij aankomst op je event nog met hun hoofd ergens anders zitten. Bijvoorbeeld bij die ellenlange file, het zieke kind thuis of de gemiste treinaansluiting. Help je gasten om te landen. Start met een korte meditatie. Geef je gasten de tijd om hun ogen te sluiten en te luisteren naar de geluiden om hen heen. Vanaf dan is iedereen fysiek én mentaal aanwezig en zich bewust van de omgeving waarin ze zich bevinden.

#2. Decoratie op basis van de natuur

Linnen tafelbekleding, houten stoeltjes en een boomstronk als katheder. Gebruik bloemen, planten en natuurlijke materialen voor de aankleding van je event. Zo vloeien de meubels en de decoratie over in de omgeving.

#3. De omgeving als spelbord

Organiseer je een teambuilding, een personeelsfeest of de kick-off van een project? Gooi dan wat natuurlijk fun in je programma. Wat dacht je van een film onder de sterrenhemel, teambuildingsactiviteiten in het bos of een avontuurlijk moordspel in de buitenlucht?

#4. De paden in om te netwerken

Netwerken hoeft niet aan een statafel. Koppel gasten aan elkaar via een vragenlijst, de kleur van hun badge of de eerste letter van hun achternaam en stuur ze – letterlijk – het bos in. Al wandelend is het netwerken meer ongedwongen. Je hoeft elkaar niet de hele tijd aan te kijken en valt het even stil, dan kun je het altijd nog hebben over de takken van een boom die op een kikker lijken of die vreemde paddenstoel.

25.000 vierkante meter groen, exclusief voor jouw buitenevent.

Bij Fier Bussum heb je 25.000 vierkante meter

groen exclusief voor jouw event.

Daar kun je alle kanten mee op.

Ons team staat te popelen om

jouw event buitengewoon te maken.

#5. Picnic time!

Het ultieme genieten? Met je blote voeten in het gras picknicken. Zet tijdens de lunchpauze goed gevulde picknickmanden klaar en deel kleedjes uit. Je gasten kunnen zelf een plekje in de buitenlucht zoeken om te picknicken. Wil je het comfortabeler maken? Geef dan klapstoeltjes mee of zet een paar picknicktafels neer.

#6. Natuurexperts aan het woord

Hoe fijn is het om bij een buitenevent geïnspireerd te worden door de natuur? Locatie en inhoud vallen samen. Nodig een spreker uit die je meeneemt in de wijsheden van de natuur. Denk aan boswachter Arjan Postma, evolutiebiologe Aniek Ivens of wildlife dierenarts Martine van Zijll Langhout.

#7. Geef wat terug aan de natuur

Met bovenstaande tips genieten je gasten het hele event van alles wat de natuur te bieden heeft. Zeg ‘natuur, bedankt’ en doe wat terug door je event zo duurzaam mogelijk te organiseren. Kies een locatie waar duurzaamheid een continu streven is, voorkom verspilling en serveer je onbewerkt en vegetarisch eten.

Neem contact met ons op

Neem contact op met een van onze accountmanagers om de groene mogelijkheden te bespreken.

Stuur een e-mail

035 7504 705


Leuk? Lees hier al onze blogs!